OFERTA!

IL TARTUFO ALBA s.r.l.  aduce la cunostiinta celor interesati de infiintarea culturii de alun(simplu) pentru sezonul de toamna ca oferim varietateaTONDA GENTILE ROMANA la un pret atractiv. Aceasta varietate este folosita in industria dulciurilor, de exemplu la producerea NUTELLA.
Vrei sa cunosti o alternativa la culturile traditonale?

Vrei sa devii cultivator de alune?

Eu fac dintr-un leu o mie si te scap de saracie !


Este dictonul cu care vrem sa convingem pe toti proprietarii de suprafete mici de teren din zonele colinare si de munte, neproductive din punct de vedere agricol, dar si supuse eroziunii, sa se ocupe de cultivarea alunilor.

"Alunul ca pom de gradina este din nefericire putin cultivat în România, desi calitatile si importanta sa economica au facut ca în multe tari sa fie cultivat pe suprafete mari. Italia cultiva, de exemplu, cam 40 000 de hectare, iar Cipru, tara cu o suprafata putin mai mare ca a judetului Constanta, cultiva aluni pe 3000 de hectare. Noi stam cel mai prost din Europa. Putem pune la treaba terenurile care stau cu anii nelucrate"
Faptul ca în România nu s-a extins cultura alunului se explica prin necunoasterea calitatilor acestui pom si a binefacerilor izvorâte din însusirile sale. Alunul fixeaza solul stavilind eroziunea, purifica aerul, este o valoroasa planta medicinala, iar miezul de alune este un aliment extrem de valoros. De ce sa le dam copiilor la scoala pâine goala, cînd le putem da un buzunar de alune foarte hranitoare! Miezul de aluna, ca aliment, n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia nici unui român. Dar este prea scump si putin si-l permit pentru ca, în loc sa-l producem, noi îl importam!
Desi în tara noastra exista nenumarate specii salbatice de alun, putini sunt cei care se pot lauda ca au aluni în propria lor gradina.
"Faptul ca la noi nu s-a extins cultura alunului denota ca oamenii nu-i cunosc însusirile.Acest pom este un înger si o sursa de bogatie!"
Peisajul, astazi dezolant din zonele colinare, ar fi tonic si reconfortant, s-ar asigura locuri de munca si oamenii nu ar mai muri de foame pentru ca veniturile le-ar asigura un trai civilizat!
Cu toate ca in ultimii 15-20 ani in conditiile autohtone au fost incercate si depistate multe soiuri valoroase din selectia mondiala, care ar putea fi cultivate cu succes si la noi, in prezent lipseste baza pepinieristica a acestei culturi, ceea ce nu poate contribui la o dezvoltre continua a speciei in cauza.
Ferrero Rocher, cel mai mare producator de dulciuri, a infiintat plantatii in Chile prin AgriChile – 3.000 ha, in Georgia prin AgriGeorgia – 2.000 ha, iar in Africa de Sud prin AgriSudAfrica – 1700 ha.
In 2012 Ferrero Rocher anunta formarea si infiitarea de 2000 noi cultivatori de alune in Georgia(ex republica sovietica). Daca facem un mic calcul : aproximativ 5 ha. pe cultivator ori 2000 de cultivatori rezulta o suprafata de 10.000 de hectare de aluni cultivate. Oare Romania este mai prejos?
In Romania, jud. Timis, se afla cea mai mare plantatie de aluni din Europa pe o suprafata de 850 ha care este in crestere pana la 1500 ha, in Jud. Sibiu pe 50 ha si in judetul Alba s-a infiintat o cultura de aluni pe 40 de hectare, dar exista si multe alte plantatii pe suprafete mai mici.
Ca planta arbustiforma, cu un sistem radicular superficial, alunul in tara noastra se dezvolta si fructifica rentabil. Speciile promovate de noi sunt Tonda dei Giffoni, Tonda Gentile Trilobata, Tonda Gentile Romana, Mortarella si multe altele la cerere. La varsta de 4-5 ani, productia de alune/planta 2,5-3 kg, la varsta de 6-7 ani productia de alune/planta este de 7-8kg. La 10 ani productia de alune poate ajunge de la 20-30kg/planta, in conditii optime de cultura. Durata rentabila a plantatiilor de alun este in jur de 40 ani.
Pretul alunelor pe piata internationala, afisat pe site-ul www.nocciolare.it, incepe de la 3,5 pina la 7 euro pe kg.

In acest an societatea noastra preia comenzi pentru infiintarea plantatiilor de aluni  la preturi foarte avantajoase.

Costurile infiintarii unei plantatii de alun variaza intre 3000-6500 euro pe hectar in funtie de specia comandata si de etatea lor, iar costurile de intretinere sunt minime in comparatie cu alte tipuri de culturi.

Alun T.G. ROMANA comercializati de IL TARTUFO ALBA
Alun T.G. ROMANA comercializati de IL TARTUFO ALBA
Alun T.G. ROMANA comercializati de IL TARTUFO ALBA
Plantatie de alun in forma de pom
Plantatie de alun in Italia
Plantatie alun in forma de tufa
Fructe de alune


Culturi de alun
Generated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.comGenerated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.comPersoane de contact si asistenta
')>

Distribuie pe FaceBook!

Asistenta tehnice de specialitate
Click aici
Click aici
Nume Prenume: Nuti Lazar
functia: economist
e-mail : nuti@iltartufoalba.ro
tel: 0724095743
Nume prenume: George Jorj
functia: tehnic specialist
e-mail george@iltartufoalba.ro
tel: 0726255503
Detalii pentru comenzi,
produse cu trufe,retete
culinare pe baza de trufe:
Nume prenume: Dan Nicoleta
e-mail: dannicoleta.trufe@yahoo.com
Tel: 0726255504

Reprezentant vanzari pentru Bulgaria:

Nume prenume : Simon Nicoleta

Tel.:  00359876900372
kunti2009@yahoo.com