Cultivarea Trufelor ...
Cultivarea trufelor nu mai reprezinta o himera; pe teritoriul Italiei aceasta este o realitate de peste 30 de ani si permite celor care doresc sa se aventureze într-o astfel de afacere sa obtina rezultate concrete. Cei care vor da dovada de constanta si de pasiune vor avea posibilitatea, în câtiva ani, sa obtina rezultate optime.
Speciile de trufe care se cultiva sunt Tuber Melanosporum (trufa neagra) si Tuber Aestivum Vitt (trufa de vara sau scorzone). Micoriza plantelor cu sporul deTuber Magnatum Pico (trufa alba) necesita o ingrijire mai atenta si respectand cateva reguli stricte.
Trufele care se obtin din culturi sunt deseori de o calitate superioara celor gasite în natura; acest fapt se datoreaza conditiilor privilegiate în care cresc. Factorii determinanti pentru nasterea trufelor (planta cu care sporii intra în simbioza, pamântul, cantitatea de apa) sunt controlati pas cu pas, dând astfel nastere unui produs de calitate superioara.
IL TARTUFO ALBA va va asista pas cu pas la crearea propriei dvs. trufarii; în acest sens va vom oferi asistenta necesara pentru tot ceea ce va intereseaza: selectarea si achizitionarea plantelor micorizate; selectionarea plantelor micorizate si evident primul pas pentru realizarea propriei culturi trufiere. Plantele pe care IL TARTUFO ALBA le selectioneaza pentru dvs. detin în întregime un procent ridicat de micoriza si au o calitate superioara, ceea ce reprezinta garantia unui rezultat sigur.

Ceea ce diferentiaza IL Tartufo Alba fata de alti "vanzatori" este faptul ca suntem in contact direct cu, colaboratorul universitatii tuscia, doctor inginer silvic Marco Dominici, acesta contribuind la oferirea de servicii si raspunsuri autorizate la toate intrebarile si cererile dumneavoastra.


Culturile trufiere

A înfiinta o trufarie înseamna a realiza o cultura trufiera de la zero sau a sadi plante micorizate cu trufe pe un teren unde trufa nu este prezenta în mod spontan. în acest caz este indispensabila verificarea si analizarea calitatii terenului, pentru a fi identificate plantele cele mai potrivite în vederea sadirii lor.


FOARTE IMPORTANT!

Am constatat aparitia în tara noastra  a unei concurente neloiale care este constituita din vanzatori de plante micorizate necertificate. Acest fapt este favorizat de lipsa unei legislatii românesti în domeniul plantelor micorizate, dar si a organismelor abilitate sa controleze aceasta activitate. Normele C.E. în acest domeniu prevad ca micorizarea aparatului radical trebuie sa fie de peste 35%. Plantele pe care noi vi le oferim au o micoriza de 70%-80%, iar costurile unei astfel de micorizari sunt destul de mari. De aceea, noi estimam ca plantele care se comercializeaza cu pretul de 8-12 euro/bucata au o micoriza foarte redusa sau inexistenta.

Spre deosebire de ceea ce va ofera acesti vanzatori, puietii nostri sunt certificati de Universita degli Studi della Tuscia-Viterbo(Italia). Noi am încercat sa vedem cum functioneaza concurenta si am constatat ca sunt niste simpli vânzatori, fara cunostinte temeinice în înfiintarea de culturi trufiere. Acestia nu cunosc faptul ca pentru înfiintarea unor astfel de culturi sunt esentiale caracteristicile terenului, astfel ca este necesara analiza acestuia cu determinarile specifice culturilor trufiere. De asemenea, acestia nu ofera nici o informatie privind pregatirea terenului si înfiintarea propriu-zisa a unor astfel de culturi. Acesti comercianti nu ofera nici asistenta ulterioara realizarii culturii trufiere, astfel ca ne punem întrebarea ce veti face atunci când veti întâmpina o problema de gen fitosanitar sau referitoare la întretinerea culturii, recoltarea, depozitarea si vanzarea trufelor.

Colaborarea noastra directa cu Dr. Ing. Silvic Marco Dominici-Italia este o garantie a calitatii plantelor pe care vi le oferim. Dr. Ing. Silvic Marco Dominici este colaborator de peste 10 ani al Universita degli Studi della Tuscia-Viterbo(Italia) recunoscuta  pe plan international în domeniul studiului si micorizarii plantelor. Domnia sa are doctoratul în micorizarea puietilor pentru culturile trufiere. Cu sprijinul sau am organizat si vom organiza conferinte despre acest tip de culturi.

Garantia calitatii plantelor noastre este data si de sistemul de micorizare care este certificat de Universita degli Studi della Tuscia, sistem care asigura  o micoriza de 70%-80%. Întregul proces de inoculare sporala este supravegheat de Universita degli Studi della Tuscia, de la etapa însamântarii cu seminte certificate pâna la etapa inocularii sporale certificate si patentate , pâna la ultima etapa, aceea de control al micorizarii si stabilirea procentului de micorizare de pe aparatul radical.

Înfiintarea culturilor trufiere se face numai dupa analizarea în prealabil a solului de catre organisme certficate (Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice) si numai cu plante cu certificat de garantare a micorizarii emis de catre organisme abilitate si recunoscute la nivel de stat si european.

Anuntam pe cei interesati ca efectuam, la cerere si gratuit, controlul plantelor micorizate achizitionate de dumneavoastra de la alti furnizori, doar ca sa nu fiti înselati de acesti vânzatori de plante.


Cu consideratie,

Il Tartufo Alba Iulia


Generated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.comGenerated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.comPersoane de contact si asistenta
')>

Distribuie pe FaceBook!

Asistenta tehnice de specialitate
Click aici
Click aici
Nume Prenume: Nuti Lazar
functia: economist
e-mail : nuti@iltartufoalba.ro
tel: 0724095743
Nume prenume: George Jorj
functia: tehnic specialist
e-mail george@iltartufoalba.ro
tel: 0726255503
Detalii pentru comenzi,
produse cu trufe,retete
culinare pe baza de trufe:
Nume prenume: Dan Nicoleta
e-mail: dannicoleta.trufe@yahoo.com
Tel: 0726255504

Reprezentant vanzari pentru Bulgaria:

Nume prenume : Simon Nicoleta

Tel.:  00359876900372
kunti2009@yahoo.com