O planta maiestoasa, un fruct excelent, o esenta pretioasa si foarte cautata, nucul este o planta anuala, care nu necesita multa ingrijire.
    Lemnul de nuc este rar, iar disponibilitatea acestuia este de doar 30% din cererea de pe piata.
    Miezul de nuca constituie un aliment complet si concentrat, continand substante grase nesaturate(52-70%), substante proteice (12-25%), zaharuri (5-25%) substante minerale (1,3-2,4%), etc.
    Cultivarea nucului este o propunere inovatoare si profitabila, ideal pentru cei care detin un teren, poate necultivat.
   IL TARTUFO ALBA va ofera posibilitatea de a face terenul dvs. rentabil, oferind asistenta gratuita, plante tehnice de calitate si ridicarea produselor obtinute.
    Caracteristicile nucului
    Nucul - Juglans regia in limba latina poate ajunge pana la o inaltime maxima de 25-30 de metri, are un trunchi drept si viguros, care poate ajunge si la 2 metri in diametru, dotat cu o coroana mare, larga si rotunjita. Sistemul radical este masiv, foarte bine dezvoltat. Este o specie cu crestere relativ rapida. Necesita terenuri fertile, profunde si aerisite. De asemenea, creste bine pe terenuri nisipoase. Este o specie heliofila care se dezvolta bine in orice tip de climat temperat.
    Semintele gustoase si nutritive sunt bogate in ulei folosit pentru alimente si medicamente, precum si in pregatirea de culori de ulei. Fructele verzi sunt utilizate pentru prepararea renumitelor dulceturi. Cojile sunt bogate īn tanin si sunt utilizate in prelucrarea pieilor. Un consum constant de miez de nuca sau de ulei de nuca reduce considerabil riscul de atac cerebral, cel de stop cardiac si cel de ateroscleroza. De asemenea  cheagurile de sange sunt dizolvate, nivelul colesterolului rau este redus semnificativ iar parazitii intestinali sunt eliminati. Datorita continutului sau in melatonina uleiul de nuca este un foarte bun tonic pentru creier.
    Daca traiti in mediul rural sau detineti pamant si nu stiti ce sa faceti cu el, o afacere cu nuci ar putea fi solutia favorabila.
    Aria de raspandire a nucului este mare de la ses pana la 700-800 m poate aduce mari foloase cultivatorilor. 
    Romania importa anual din Turcia sau Republica Moldova in jur de 100 000 tone de miez de nuca.
    Pretul unui kilogram de nuci in coaja, pe piata internationala variaza intre 3,5 si 4,7 euro, in functie de calitate si de varietate. Aceasta echivaleaza la o productie intre 3.500-4.800 de kilograme la hectar, cu un venit anual intre 12.250-22.560 de euro. In conditiile in care soiul cultivat este unul productiv si de calitate, veniturile vor fi si mai mari.
    Lemnul de nuc poate ajunge pana la 1.500 de euro metrul cub, ceea ce reprezinta un argument forte pentru cultivarea nucului. Pe termen lung se pot obtine venituri foarte mari de aproximativ 450.000 euro/hectar, pornind de la o investitie initiala minima.
IL TARTUFO ALBA va ofera posibilitatea de a infiinta culturi nucifere cu plante tehnice de o calitate deosebita din varietatea SORENTO. Plantele sunt livrate in ghivece cu o inaltime 160-180cm in etate de 3-4 ani sau intre 40-60cm in etate de 2 ani.
    Sistemele de plantare pentru culturile de nuci variaza in functie de tipul de nuc: pentru lemn, pentru fruct-lemn, pentru fructe.
    Va asteptam sa luati legatura cu noi pentru lansarea de comenzi pentru acest an!

Generated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.comGenerated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.comPersoane de contact si asistenta
')>

Distribuie pe FaceBook!

Cultivarea nucului

Asistenta tehnice de specialitate
Click aici
Click aici
Nume Prenume: Nuti Lazar
functia: economist
e-mail : nuti@iltartufoalba.ro
tel: 0724095743
Nume prenume: George Jorj
functia: tehnic specialist
e-mail george@iltartufoalba.ro
tel: 0726255503
Detalii pentru comenzi,
produse cu trufe,retete
culinare pe baza de trufe:
Nume prenume: Dan Nicoleta
e-mail: dannicoleta.trufe@yahoo.com
Tel: 0726255504

Reprezentant vanzari pentru Bulgaria:

Nume prenume : Simon Nicoleta

Tel.:  00359876900372
kunti2009@yahoo.com