Noutati trufe

Trufa alba in culturile trufiere

Universitatea de Studii din Tuscia, Viterbo-Italia, in colaborare cu Doctor inginer silvic Marco Dominici au reusit sa micorizeze plante cu trufa alba cu rezultate excelente, si s-a inceput sa se realizeze plantatii trufiere cu plante micorizate cu miceliul de trufa alba; plantatii care, vorbind de trufa alba, vor avea o rentabilitate foarte mare.
Trufa alba este o varietate exigenta,  in special in ceea ce priveste umiditatea si friabilitatea solului. In primul rand solul trebuie sa fie bogat in nisipuri calcaroase si nu silicioase. Trufa alba se poate gasi de-a lungul malurilor raurilor, in chei in zona cursurilor de apa  sau unde panza freatica este foarte sus,  nu la intamplare in aceste ambiente gasim specii forestiere caracterizate de toleranta si nevoie de apa, ca salcia si plopii!  Ambientul cel mai potrivit pentru trufa alba este malurile raurilor unde se gasesc aceste specii forestiere, uneori se gasesc si la anumite specii ale stejarului cum este Quecus Robur (Farnia) - stejarul pedunculat.
Elementele care caracterizeaza solurile potrivite pentru trufa alba sunt pH-ul care trebuie sa fie cuprins intre 8-8,5, textura solului trebuie sa cuprinda o cantitate mare de nisip calcaros si putina argila, de fapt clasificarea texturala este nisipos- argilos. In ceea ce priveste cultivarea sa in culturile unde conditiile de dezvoltare sunt ideale a dat rezultate optime. Dimensiunile de plantare sunt  de 5x4-4x4.
In ceea ce priveste activitatea din pepiniere plantele micorizate cu trufa alba sunt certificate, la fel ca si alte plante micorizate.
Vrem sa precizam ca individualizarea ambientului potrivit pentru trufa alba este foarte dificila si necesita o experienta considerabila, adica inainte de a da orice sfat este necesara verificarea datelor prin analize chimico-fizice si studiul ambiental al terenului. Plantele care le avem la dispozitie micorizate cu trufa alba sunt: Carpen Alb, Stejar.

Importanta tuburilor Shelter

Tuburile Shelter au o mare importanta in dezvoltarea sanatoasa, echilibrata si mai rapida a plantelor. Fiind folosite cu succes in domenii precum sivicultura, pomi fructiferi, viticultura si peisagism, tuburile faciliteaza cresterea plantelor si le protejeaza impotriva animalelor precum si impotriva frigului.
Caracteristicile unice a tuburilor ofera conditii optime de dezvoltare prin efectul de microclimat care se creeaza in interiorul tubului de protectie. Caracteristicile acestui microclimat se datoreaza culorii modificate a tubului, a peretelui dublu si a profilului de transmisie a luminii.
Constructia tubulara cu perete dublu permite cea mai buna difuzie a luminii si creaza un microclimat favorabil cresterii armonioase a plantei. Structura este compacta, usor de utilizat si de instalat.
Nuanta deschisa este cea mai buna culoare pentru stimularea cresterii plantelor, deoarece creaza o transmisie optima a luminii.

Realizarea plantatiilor la cheie a culturilor  trufiere

Aducem la cunostiinta celor interesati ca specialistii companiei noastre realizeaza culturi trufiere la cheiie. Detaliile referitoare la realizare le vom stabili cu clientul in momentul semnari contractului.

Evaluarea terenurilor in Romania
Infiintarea culturilor trufiere se face numai dupa analizarea Ón prealabil a solului de catre organisme certficate (Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice) si numai cu plante cu certificat de garantare a micorizarii emis de catre organisme abilitate si recunoscute la nivel de stat si european Daca este necesar probele de sol se pot trimite in Italia unde se fac analize in laboratorul nostru.

Prima recoltare de trufe din Romania intr-o cultura infintata de Il Tartufo Alba

Plantatie de alun cu tub Shelter ( 1ha - Ludus )
Tuburi Shelter

Generated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.comGenerated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.comPersoane de contact si asistenta
')>

Distribuie pe FaceBook!

Asistenta tehnice de specialitate
Click aici
Nume Prenume: Nuti Lazar
functia: economist
e-mail : nuti@iltartufoalba.ro
tel: 0724095743
Nume prenume: George Jorj
functia: tehnic specialist
e-mail george@iltartufoalba.ro
tel: 0726255503
Detalii pentru comenzi,
produse cu trufe,retete
culinare pe baza de trufe:
Nume prenume: Dan Nicoleta
e-mail: dannicoleta.trufe@yahoo.com
Tel: 0726255504

Reprezentant vanzari pentru Bulgaria:

Nume prenume : Simon Nicoleta

Tel.:  00359876900372
kunti2009@yahoo.com