Rentabilitate
Culturile trufiere intra in productie intre al cincilea, saptelea sau al zecelea an, dar s-au gasit si in al patrulea an. Productia de trufe negre (Tuber Melanosporum Vittad) pe o plantatie de un hectar se situeaza intre 40-80 de kg, iar pentru trufele de vara (Tuber Aestivum) intre 100-150 de kg.

Pretul trufelor negre este cotat in bursa si variaza pentru Trufa Scorzone (trufa neagra de vara), trufa Brumale (trufa neagra de iarna) si Trufa Uncinatum intre 100-500 euro/kg, insa la  Tuber Melanosporum Vittad si Trufa Albicioasa ( Tuber Borchi Vittad - Marzolo ) pretul este cuprins intre 500-800 euro/kg.

Un alt avantaj al acestei culturi îl reprezinta faptul ca aveti posibilitatea sa întrebuintati chiar si terenuri neadecvate culturilor traditionale: terenuri înclinate, pietroase si marginase, habitatul ideal al trufelor!

Din cauza secetei excesive recoltarea din habitatul natural este la cota minima. Singurii care pot recolta sunt cultivatorii de trufe care au irigat plantatia in lipsa apei. In cultura trufiera este obligatorie irigarea in lipsa ploilor. In viitor trufele se vor recolta numai din culturi din cauza schimbarilor climatice, lipsei de legislatie in domeniu si a unui calendar de recoltare care sa fie respectat.Generated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.comGenerated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.comPersoane de contact si asistenta
')>

Distribuie pe FaceBook!

Asistenta tehnice de specialitate
Click aici
Click aici
Nume Prenume: Nuti Lazar
functia: economist
e-mail : nuti@iltartufoalba.ro
tel: 0724095743
Nume prenume: George Jorj
functia: tehnic specialist
e-mail george@iltartufoalba.ro
tel: 0726255503
Detalii pentru comenzi,
produse cu trufe,retete
culinare pe baza de trufe:
Nume prenume: Dan Nicoleta
e-mail: dannicoleta.trufe@yahoo.com
Tel: 0726255504

Reprezentant vanzari pentru Bulgaria:

Nume prenume : Simon Nicoleta

Tel.:  00359876900372
kunti2009@yahoo.com